در مسیر نخبه‌پروری/ ۵۲ در زمینه بهداشت و سلامت و صنعت هسته‌ای صورت گرفت؛ طراحی و ساخت «سیستم اندازه‌گیری ساختار نویز در سیستم‌های مقطع‌نگاری کامپیوتری»

۲۴ دی ۱۳۹۹ | ۱۰:۱۷ کد : ۷۷۸۹ اخبار تصویری اخبار روابط عمومی
در مسیر نخبه‌پروری/ ۵۲ در زمینه بهداشت و سلامت و صنعت هسته‌ای صورت گرفت؛  طراحی و ساخت «سیستم اندازه‌گیری ساختار نویز در سیستم‌های مقطع‌نگاری کامپیوتری»

اختراع عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت با عنوان «تولید سیستم اندازه‌گیری ساختار نویز در سیستم‌های مقطع‌نگاری کامپیوتری» در زمینه بهداشت، سلامت و صنعت هسته‌ای ثبت شد.

حمیدرضا خداجو چوکامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، درباره ثبت اختراع خود با عنوان «تولید سیستم اندازه‌گیری ساختار نویز در سیستم‌های مقطع‌نگاری کامپیوتری» و دریافت تأییدیه از سازمان ثبت اختراعات کشور اظهار کرد: این اختراع ۲۰ دی ۱۳۹۹ در اداره ثبت اختراعات و مالکیت معنوی کشور به تأیید نهایی رسید و در سایت برای دسترسی عموم قرار گرفت.

وی درباره فناوری ابداعی خود افزود: این اختراع با نام «تولید سیستم اندازه‌گیری ساختار نویز در سیستم‌های مقطع‌نگاری کامپیوتری» به‌عنوان ابزاری مهم در اندازه‌گیری نویز سیستم و کیفیت تصاویر در تصویربرداری سی‌تی، برنامه‌های تضمین کیفیت (QA) و کنترل کیفی (QC) کاربرد دارد.

عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت ادامه داد: این اختراع در زیرمجموعه بهداشت، سلامت و صنعت هسته‌ای قرار می‌گیرد. مشکل عمده سیستم‌های کنترلی، نبود ابزاری اتوماتیک به‌منظور اندازه‌گیری و مانیتورینگ بافت نویز NPS است.

خداجو چوکامی عنوان کرد: اگرچه پروتکل‌های قدیمی کنترل کیفیت سیستم براساس دستورالعمل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی IAEA و نیز کالج رادیولوژی آمریکا ACR بر اندازه‌گیری نویز مطلق سیستم تکیه داشت؛ اما به‌تازگی نشان داده شده است، فقط اندازه‌گیری ساختار و بافت نویز می‌تواند مشکلات سیستم تصویربرداری به‌ویژه در بخش آشکارسازی سیگنال را به‌درستی نمایان کند.

وی بیان کرد: بنابراین پس از طراحی هندسه مناسب برای سنجش بافت نویز با استفاده از لوله پلکسی‌گلاس محصورشده توسط درپوش‌های پلی‌اتیلنی و بست‌های تمام استیل، هندسه و فرآیند ساختی ارائه کردیم که معضلاتی مانند عدم امکان اندازه‌گیری اتوماتیک و صحیح بافت نویز سیستم در فضای کلینیکی را علاوه‌بر محاسبه صحیح و دقیق نویز مطلق فراهم می‌آورد.

عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت اضافه کرد: پایه تئوریک محاسبات NPS براساس تبدیل فوریه سه‌بعدی ماتریکس اتوکواریانس سیستم است. این محاسبات آمیخته با روش‌های نمونه‌برداری حلقوی دونات‌شکل است. روش ساخت، مبتنی‌بر تانکر محصورشده با درپوش‌های پلی‌اتیلنی بوده و ماده پایه به‌عنوان آب انتخاب شده است.

مزایای «تولید سیستم اندازه‌گیری ساختار نویز در سیستم‌های مقطع‌نگاری کامپیوتری»

خداجو چوکامی درباره مزایای مهم این اختراع توضیح داد: برجستگی ویژه استفاده از این نوع فرایند ابداعی و فانتوم ساخته‌شده، علاوه‌بر دردسترس‌بودن مواد در کشور و سهولت در ساخت فانتوم، امکان محاسبه نویز مطلق سیستم و اندازه‌گیری اتوماتیک و سریع بافت نویز NPS، در گستره وسیع مقادیر مختلف ولتاژ و جریان زمان تیوب اشعه ایکس میسر شده است.

وی ادامه داد: این اختراع پس از انجام داوری توسط دانشگاه علوم پزشکی ایران در اداره ثبت اختراعات کشور به شماره ۱۰۳۴۲۱ به نام حمیدرضا خداجو چوکامی (عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت) و محمد قربانزاده ثبت شد.

به گزارش آنا، خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت و باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان این موفقیت را به جامعه دانشگاهی به‌ویژه حمیدرضا خداجو چوکامی تبریک گفتند.