گزارش توسعه فعالیت های دانش بنیان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت با همکاری صنایع استان

۰۹ خرداد ۱۳۹۷ | ۰۸:۳۸ کد : ۴۱۹۵ اخبار و اطلاعیه های پژوهشی
۱- تجاری سازی محصولات دانش بنیان و دانش فنی توسعه داده شده توسط اعضای محترم و واحدها و هسته های فناور مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور ۲- معرفی توانمندی های واحدهای فناور به صنایع در جهت رفع چالشها و افزایش بهره وری صنایع ۳- افزایش توانمندی دانشجویان، کارکنان و اساتید در زمینه کارآفرینی و توسعه اشتغال دانش بنیان

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، دکتر سید مظفر میر برگ کار،  معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت در حاشیه هیجدهمین نشست شورای تخصصی ارزیابی فنی، مالی و اقتصادی مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت از اجرای برنامه های جدید در این معاونت برای گسترش فعالیت های دانش بنیان در جهت بهره برداری از یافته های پژوهشی و فناوری های بومی توسعه داده شده در دانشگاه برای ایجاد مشاغل پایدار دانش بنیان و رفع چالش های صنعتی و زیست محیطی استان خبر داد. او گفت این برنامه ها در سه محور اصلی زیر تعریف شده و در حال اجراست:

میربرگ کار گفت پتانسیل بسیار خوبی برای تجاری سازی فناوریهای توسعه و بومی سازی شده در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت وجود دارد. او در این زمینه به فناوری استخراج فوق بحرانی اشاره کرده و گفت که دانش فنی طراحی و ساخت واحدهای استخراج فوق بحرانی در مقیاس های آزمایشگاهی و صنعتی در این دانشگاه بومی سازی شده است. این روش که یکی از کاربردهای مهم آن استخراج مواد موثره گیاهان دارویی است، از نظر فرآیندی دارای انعطاف پذیری بسیار خوبی جهت تولید محصولات متنوع بوده و دوستدار محیط زیست است. معاونت پژوهش و فناوری واحد رشت در حال رایزنی با سرمایه گذاران مختلف برای راه اندازی اولین واحد استخراج مواد ارزشمند از گیاهان دارویی کشور با استفاده از دانش بومی است.

توجه و ارائه راهکار برای چالش های زیست محیطی یکی دیگر از اهدافی بوده که دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت برای آن اقدام نموده است. توسعه دانش فنی و ساخت پایلوت تصفیه پساب حاوی داروهای ضد سرطان برای اولین بار در کشور در این دانشگاه با موفقیت اجرا شده است. با توجه به خطرات بسیار زیاد دفع داروهای ضد سرطان خروجی فاضلابهای بهداشتی بیمارستانها و کارخانجات تولید کننده این داروها، معاونت پژوهش و فناوری واحد رشت در حال رایزنی با اداره کل محیط زیست و دانشگاه علوم پزشکی برای استفاده از دانش فنی توسعه داده شده در این دانشگاه برای اجرای سیستم های تصفیه تکمیلی جهت حذف داروهای دیر تخریب پذیر (از جمله داروهای ضد سرطان) در تصفیه خانه های فاضلاب بیمارستانهاست. او پمپ سرنگی فشار بالا و دستگاه تشخیص سریع سکته مغزی را از دیگر محصولات دانش بنیان در حال تجاری سازی این دانشگاه ذکر کرد.

معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت نشست های متعددی را با حضور مدیران و کارشناسان صنایع مختلف استان درمرکز رشد واحدهای فناور برگزار می کند. در این نشست ها پس از ارائه چالشها و نیازمندیها توسط صنایع، با توجه به زمینه تخصصی مسایل مطرح شده، ضمن عقد تفاهم نامه ها و قراردادهای همکاری با صنایع، کارگروههایی از واحدهای فناور مستقر در مرکز رشد،  برای ارائه راهکارهای علمی و فناورانه در جهت حل چالش ها تشکیل می گردد. همچنین معمولاً در این نشست ها، با توجه به صنایع شرکت کننده، سمینارهای تخصصی متناسب توسط واحدهای فناور ارائه می گردد. حمایت از برگزاری کارگاههای تخصصی مختلف توسط واحدهای فناور در مرکز رشد از دیگر فعالیت های این حوزه است که علاوه بر معرفی توانمندیهای واحدهای فناور سبب افزایش انگیزه و پرورش ایده های خلاقانه در شرکت کنندگان می گردد.

دعوت از کارآفرینان برتر استان و کشور و برگزاری نشست های صمیمی برای ایجاد و افزایش انگیزه در دانشجویان و اساتید و نیز انتقال تجربیات در زمینه ایجاد اشتغال دانش بنیان یکی دیگر از برنامه هایی است در حوزه معاونت پژوهش و فناوری واحد رشت به صورت جدی در حال پیگیری است. علاوه بر این، بازدید های منظمی با حضور دانشجویان برتر این دانشگاه از صنایع مختلف استان برگزار می گردد.

دکتر میربرگ کار در ادامه اضافه کرد که حوزه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت با برنامه های ذکر شده، اهداف اصلی زیر را دنبال می کند:

• توانمندسازی و ایجاد تغییر در رویکر دانشجویان و دانش آموختگان از جستجو برای استخدام به کارآفرینی و ایجاد مشاغل پایدار دانش بنیان.
  • افزایش تاثیر نتایج پژوهش های دانشگاه و دانش فنی بومی سازی شده در رفع چالش های صنعتی، زیست محیطی و اجتماعی استان و کشور.